Simulované žákovské zastupitelstvo

Aktuality

V pondělí 17. června 2019 jsme se já, mí spolužáci Aďa Stupková, Lucka Kořenková, Ondra Dvořák a žáci dalších škol z Ostravy-Jihu zúčastnili simulovaného zastupitelstva.

První den jsme se seznámili se základním fungováním politiky a zúčastnili se zajímavých workshopů. Probíhaly mezi námi také debaty. Den jsme zakončili zhlédnutím záznamu skutečného zastupitelstva.

Druhý den jsme si oživili naše vědomosti, díky Ondrovi jsme byli nejúspěšnější, a poté jsme se rozdělili do čtyř skupin, ze kterých později vznikly fiktivní politické strany. Každá z nich zpracovávala jedno téma týkající se našeho obvodu. Zapojili jsme se do dvou projektů.

Jeden se snažil o revitalizaci okolí Svatého pramene v Bělském lese a jeho zpřístupnění i handicapovaným občanům. Druhý projekt navrhoval vybudovat na volné ploše na ulici Provaznické hřiště pro teenagery s umělou plochou na basketbal, workoutovým hřištěm a odpočinkovou zónou s altánem a lavičkami. Odpoledne toho dne bylo zahájeno zasedání, kde jsme projednávali naše nápady a hlasovali o nich.

Po ukončení zasedání jsme dostali certifikáty potvrzující naši účast v projektu spolu s malými dárky. Dokonce jsme se seznámili se starostou panem Martinem Bednářem a místostarosty paní Dagmar Hrabovskou, panem Zdeňkem Hűbnerem a panem Janem Dohnalem.

Simulované zastupitelstvo mě moc bavilo.

Barbora Babičová, 9. A

Prohlédněte si fotografie.

Další článek k tématu naleznete na webu Městského obvodu Ostrava-Jih.