Starobělský okruh 2019

V sobotu 16. 3. 2019 se uskutečnil další sobotní výlet žáků naší školy. Tentokrát jsem pro vycházku zvolil trasu Bělským lesem – a to rozsáhlejší červený okruh. Turistická vycházka byla tentokrát otevřená i pro rodiče našich žáků, čehož využili např. manželé Gondkovi (rodiče Petra Gondka z 9. A) a paní Bártová (maminka Karolíny Bártové z 6. A třídy).

Kromě výše zmíněných osob se ještě samostatně účastnily další děti, a to Kateřina Ztratilová a Filip Trojka z 9. A, Simona Vítková a Dominik Anděl z 6. A (na začátku výletu s námi šel i Dominikův strýc, ten se však záhy odpojil, neboť si naplánoval turisticky náročnější trasu), Zuzana Fabiánová a Viktorie Falharová z 6. B a jeden pes středního vzrůstu slyšící na jméno Bongoš.

Na zhruba patnáctikilometrovou túru jsme vyrazili v 10 hodin dopoledne od restaurace Koliba v Ostravě-Zábřehu. První část trasy měla spíše přírodovědný charakter. Cesta je totiž lemována naučnými cedulemi o stromech, které mimo jiné rostou v Bělském lese a tyto stromy jsou vedle cedulí ještě řádně označeny.

Počasí se na nás po celou cestu sice mračilo, ale naštěstí nás nespláchlo. A tak jedinou nepřízní na našem výletu byl občasný nepříjemný vítr.

Na konci našeho putování nás čekala proskovická restaurace U Floriána, v jejichž útrobách jsme poněkud pookřáli a posilnili se vydatnou stravou (kdo si co dal). Pak už jsme se jen vypravili na autobus, který nás dovezl zpátky domů.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Dan Fešárek