Dolní oblast Vítkovice

Aktuality

V sobotu 12. října 2019 se uskutečnil výlet pro žáky naší školy do Dolní oblasti Vítkovice. V plánu byl výjezd a výstup na Bolt Tower a návštěva Malého světa techniky (tzv. U6). Akce se mohli zúčastnit i rodiče a rodinní příslušníci žáků, čehož využilo několik maminek.

Bohužel termín našeho putování kolidoval s jinou, daleko monstróznější akcí, která se konala ten den v areálu Dolní oblasti Vítkovice, takže to chvíli vypadalo, že celé naše pečlivé plánování bude jedním velkým fiaskem, ale nakonec se řešení našlo. Jen jsme museli přehodit pořadí navštívených památek. 

U6 jsme tedy absolvovali první část naší exkurze a děti se zde skutečně vyřádily, což je patrné zejména ze záběrů naší fotogalerie

Velmi zajímavá a poučná byla i vyhlídka z Bolt Toweru. Většina účastníků si to užila, našli se ale i tací, kteří zjistili až nahoře, že jim taková výška neposkytuje dostatečné potěšení. Ani se tam moc neohřáli a již spěchali dolů, aby měli pod nohama pevnou zem. 

Mohu-li hodnotit, musím říci, že se nám výlet vydařil. Účast byla hojná (33 účastníků včetně mě a pana kolegy Andryse), počasí skvostné, zážitky bombastické. Všichni účastníci svorně prohlásili, že se těší na další akce, někteří už začali dokonce plánovat, kam by to mělo být. 

Nechte se překvapit!

Mgr. Dan Fešárek

Prohlédněte si fotografie.