Vánoční pečení soutěžně

Před Vánoci proběhla ve škole tradiční soutěž O nejlepší vánoční cukroví. Sešlo se tentokrát pouhých 13 vzorků, přesto výběr těch nejlepších kousků nebyl vůbec snadný.  Mezi vzorky nechyběly  tradiční perníčky, vanilkové rohlíčky či kokosové kuličky, překvapily však také méně tradiční čokoládové placičky, oříškové speciality, či různé krémové cukrovinky.

Na první místo dala porota ve vzácné shodě vynikající cukroví zvané BOUNTY. Přinesla jej Linda Valicová ze 3.B. Křehké a chuťově vyrovnané vanilkové rohlíčky obsadily druhé místo. Tentokrát je přinesla z domácí dílny Lucie Tihelková rovněž ze 3.B. Třetí místo obsadily sladké  trubičky Martina Fistera ze 3.A.

Cenu za estetický dojem získaly krásně zabalené a nazdobené perníčky… bohužel autora neznámého, neboť jsem nikde na krabičce nenalezla jméno. Cena je stále k mání. Tímto vyzývám dotyčného soutěžícího, který tyto perníčky přinesl, nechť si přijde cenu vyzvednout.

Recept na vítězné cukroví:

200 – 250g strouhaného kokosu
1 plechovka Salka
150 g moučkového cukru
troška rumu nebo rumové tresti
čokoládová poleva

Ingredience smícháme a necháme odležet v chladu. Poté tvoříme kuličky a namáčíme v čokoládě.

Mgr. Eva Panáčová