Návštěva v polském Krakově

V rámci další etapy projektu Erasmus+ jsme se v září 2018 zúčastnily už čtvrtého mezinárodního setkání – tentokrát v polském Krakově. Tento mítink využil bohatých zkušeností místních učitelů se způsoby prezentace své činnosti prostřednictvím báze eTwinning a Twinspace.

Se zájmem jsme si prohlédly komplex školy „Zespół Szkolno- Przedszkolny nr 4“, která zahrnuje v jedné budově jak školu mateřskou, tak i základní s osmi ročníky. Protože osmiletá škola je v Polsku poměrně nová věc a školy na ni nejsou připraveny, bojují v naší partnerské škole s nedostatkem místa: děti se učí v jídelně i na chodbách. Srovnávaly jsme samozřejmě vybavení školy a musely s potěšením konstatovat, že se u nás vůbec nemáme za co stydět.

Kromě workshopů a náslechů ve škole jsme absolvovaly také několik exkurzí do místních zajímavých expozic: navštívily jsme proslulé solné doly ve Wieliczce, podzemní muzeum v centru Krakova, interaktivní technické muzeum pro děti a další zajímavosti.

V dubnu 2019 přivítáme delegace z našich partnerských zemí u nás ve škole a už teď přemýšlíme, co všechno jim u nás chceme ukázat.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Zuzana Kramarenková