Prima klima na Lukášce

Naše škola získala pro tento školní rok z rozpočtu Moravskoslezského kraje dotaci ve výši 40 000 Kč na podporu aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže.

Projekt Prima klima by měl ve třídách i v celé škole podpořit tvorbu „správného klimatu“ plného empatie, důvěry a ohleduplnosti ke druhým a zároveň posílit pocit zodpovědnosti za vlastní chování a jednání. V tomto bezpečném prostředí pak mohou žáci otevřeně diskutovat o problémech, které je trápí, i o rizikových jevech, kterým jsou vystaveni.

Aktivity pro žáky 1. stupně povedou třídní učitelé a paní psycholožka Hedvika Balandová; děti se opět setkají s příslušníky Městské policie. Pro žáky pátých a vyšších ročníků jsou ve spolupráci s externími organizacemi připraveny stmelovací a komunikační workshopy podporující pozitivní vztahy a důvěru ve třídě a programy zaměřené na prevenci rizikových projevů chování – šikanu, předsudky, závislosti, elektronické nebezpečí a rizikové sexuální chování. Aktivity a besedy budou též součástí běžné výuky a třídnických hodin. Všechny činnosti jsou podpořeny dotací a tedy bezplatné.

Mgr. Lenka Jeřábková, školní metodik prevence