Tradice, nebo změna?

Aktuality

Tradice, nebo změna? Čemu dáváte přednost vy? Asi každý z nás podle svého založení – někdo má rád tradiční a osvědčené postupy, jiný volí změnu a jde do ní hlava nehlava. V nadcházejícím školním roce se dočkáme obojího. Naše škola oslaví 50. výročí od svého otevření. A půlstoletí – to už je pěkná tradice, která si zaslouží oslavu. Rádi si připomeneme, co všechno jsme už za ta léta prožili, kolik žáků, pedagogů a dalších zaměstnanců zajišťujících chod školy se zde vystřídalo. Celým rokem se nám budou prolínat vzpomínky a vyvrcholením oslav bude společné slavnostní setkání a školní akademie.

V každém životě ale občas nazraje čas na změnu, okolnosti nás před ni postaví, ať už chceme, nebo ne.  Co jednomu připadá jako vítané zpestření a svěží vítr, s tím se jiný člověk vyrovnává hůře a déle. Tak je to i se změnou učitele, místnosti nebo třeba i přestěhováním spolužáka. Od září se s několika změnami setkáme i u nás ve škole. Třídu II. B povede nový pedagogický tandem: paní učitelka Mgr. Magda Ševčíková a paní asistentka Jana Filipcová. Jejich nová třída bude umístěna ve 2. patře pavilonu A. Třídu IV. B, která zůstane ve stejné místnosti, také přivítá nová třídní učitelka Mgr. Kateřina Coufalová. V 5. ročníku budou pokračovat 3 třídy: V. A přebírá jako třídní Ing. Pavla Mokrá, V. B povede Mgr. Jana Gořulová a v V. C se setkáte s Mgr. Marcelou Kováčovou. Páťáci z áčka a céčka se přesunou na pavilon B do přízemí, VI. A bude mít svou základnu v učebně fyziky, VI. B  v přírodopisu. Pedagogický sbor posílí další nové tváře – s Mgr. Veronikou Gacíkovou se budete setkávat např. v hodinách přírodopisu, zeměpisu a pracovních činností, angličtinu bude vyučovat paní učitelka Vendula Fukalová, český jazyk kolegyně Mgr. Eva Chrástková. Setkávat se budete dále i s paní učitelkou Žižkovou, ta změnila pouze příjmení na Tanhäuserová.

O prázdninách proběhl samozřejmě velký úklid, opravy, malování, byly doplněny nové vestavěné skříně, v některých místnostech vyměněno linoleum. Paní učitelky (a samozřejmě i páni učitelé) už připravují výzdobu tříd a těší se na vás a všechny vaše prázdninové zážitky a novinky.

Takže v duchu tradičního Komenského citátu „Škola bez kázně je jako mlýn bez vody“ a s novými moderními metodami a formami výuky, ale hlavně s úsměvem na tváři to určitě společně zvládneme! Těšíme se na vás!

(A kdyby se někomu ale opravdu nechtělo, tak může v kalendáři odškrtávat dny do 5. 10. 2018 – to bude vyhlášeno ředitelské volno z důvodu konání voleb a za pár dnů na to už následují 29. a 30. 10. podzimní prázdniny).

P. S. Pokud jste našimi bývalými žáky či zaměstnanci a nevadí vám v rámci vzpomínání na staré časy zveřejnit nějakou zajímavou fotografii, výstřižek z novin, video apod., ozvěte se prosím a pošlete nám své snímky pro účely vzpomínkové koláže. A ve svých diářích si rezervujte pátek 24. května 2019 – předběžný termín slavnostní akademie v KD Akord.

Úspěšný školní rok přeje všem Petra Kalousková, ředitelka