Výlet do Londýna pohledem žákyně devátého ročníku

Aktuality

Dne 29. května 2018 jsme se vydali na naši dlouhou cestu do Londýna.

Naše první velká zastávka byla ve Francii, kde jsme strávili noc v hotelu F1. Ráno po “bohaté” hotelové snídani jsme se vydali na plavbu trajektem, kde jsme si to moc užili a dopluli jsme v pořádku na břeh Anglie.

Hned po doplutí nás čekal náš první výlet po Dover Cliffs. Škoda za to bláto a naše krásně špinavé boty. Po krásné procházce jsme se naším “plně vybaveným” autobusem dopravili do městečka Windsor. Zde jsme si prohlédli Windsor Castle a nechali se unést přísným vojákem královské gardy. A konečně večer jsme se setkali s naší náhradní rodinkou, u které na nás čekala anglická večeře a zasloužený spánek.

Den 2.

Ráno nás rodiny dovezly na meeting point, odkud jsme vyrazili autobusem do muzea Madame Tussauds. V muzeu jsme strávili celé dopoledne focením a obdivováním našich oblíbených hvězd. Následující zastávka byla v Natural History Museum. A po vzdělávacím programu konečně naše vysněná Oxford street! Po hodinovém rozchodu všichni přišli s plnými taškami z Primarku. A hurá za rodinou!

Den 3.

Závěrečný den jsme si užívali krásy Londýna. Nemohli jsme vynechat klasiku, jako např. London Eye, Trafalgar Square, Buckinghamský palác, Houses of Parlament, Big Ben (škoda, že se rekonstruoval). Z centra jsme se metrem dopravili k Tower of London, kde na nás čekaly královské klenoty. Taky nemohlo chybět fish and chips. Ke konci dne jsme si užili plavbu lodí po Temži přes Tower Bridge až k O2 aréně, u které na nás čekal autobus připravený k odjezdu.

Zpáteční cesta vedla přes Eurotunel a následně autobusem domů. Během této cesty se nám porouchal alternátor, takže jsme dalších 6 hodin strávili na francouzských hranicích. Mezitím jsme se seznamovali se spolucestující školou ze Slovenska.

Po 28 hodinách úspěšně dojíždíme do Ostravy, kde náš super trip končí.

Veronika Vojcíková

Prohlédněte si fotografie.