PF 2018

Aktuality

Máme tady nový rok – letopočet končící osmičkou. Média nám připomínají historické okamžiky našich dějin, informují o připravovaných oslavách a pamětních akcích. I pro naši školu bude tento rok slavnostní, v září si totiž připomeneme 50 let od zahájení vyučování v budově základní školy. Vzpomínat budeme i na MUDr. Emílii Lukášovou, jejíž jméno škola ve svém čestném názvu nese. Od úmrtí této výjimečné ženy uplynulo na Nový rok právě 64 let.

Ale škola – to nejsou jen vzpomínky, to je hlavně každodenní setkávání se a společná práce. Školu tvoří hlavně lidé – zaměstnanci, žáci a jejich rodiče. Máme společný zájem – vychovat samostatné, zodpovědné a kriticky myslící osobnosti. Každý rodič chce, aby jeho děti byly v životě úspěšné a dělaly to, co je bude bavit. Všichni učitelé se snaží rozvíjet schopnosti, nadání a talent svých žáků. Společně se snažíme vštípit dětem důležité životní zásady, vysvětlit jim, že každý z nás má své povinnosti a že dospělí zde nejsou jenom k uspokojování potřeb dětí. Jsou tady ale vždy připraveni podat pomocnou ruku v případě potřeby.

Ať už počítáme roky na kalendářní, nebo školní, to, jak je prožijeme, záleží pouze na každém z nás. Přeji všem úspěšný nadcházející osmičkový rok a přidávám osm přání:

1. Zdraví
2. Štěstí
3. Dobrou náladu
4. Chuť pouštět se do nových věcí
5. Trpělivost
6. Sílu k překonávání překážek
7. Umění vypořádat se s nepřízní osudu
8. A to vše vždy s úsměvem na rtech

PF 2018!

Petra Kalousková