Lukáška si zlepšovala techniku

Aktuality

V úterý 24. října 2017 se žáci 8.B účastnili akce v rámci projektu “Zlepši si techniku”.

Na VŠB-TU navštívili chemickou laboratoř a absolvovali workshop “Chemie v kuchyni”. Za nabyté znalosti a zkušenosti žáci vděčí Ing. Jiřímu Pavlovskému, Ph.D., a Ing. Jiřině Vontorové, Ph.D., pod jejichž vedením prováděli důkazové reakce některých přírodních látek v potravinách, analyzovali obsah cukru v cibuli, jablku nebo v medu, obsah škrobu v kvasnicích, pečivu, bramborách a luštěninách a zjišťovali také obsah bílkovin v masu a uzeninách. Z přírodních látek – červeného zelí si žáci připravili také přírodní indikátor a vytvořili si stupnici pro zjišťování pH v závislosti na množství přidaných kyselých nebo zásaditých látek.

Za možnost účastnit se akce děkujeme organizátorům projektu.

Prohlédněte si fotografie.

Mgr. Martina Veřmiřovská