Den se sociálním pracovníkem

Aktuality

V pátek 8. října 2017 se zúčastnila skupina dívek z 9. ročníku projektu „Den se sociálním pracovníkem“, který se uskutečnil v rámci „Týdne sociálních služeb“. Navštívili jsme pracoviště Slezské diakonie v Ostravě – Nové Vsi, a to střediska ELPIS, ELIM a občanskou poradnu. Sociální pracovnice p. Stuchlíková nám poutavým způsobem představila široký okruh činností, kterým se střediska zabývají. Dozvěděli jsme se, jaká úskalí musí zdolávat zaměstnanci v sociálních službách, co všechno obnáší práce v terénu a třeba také i to, jaké kvalifikační a osobnostní předpoklady musí splňovat zájemci o práci v sociálních službách. Znovu jsme si uvědomili, o jak potřebnou práci se jedná a že každý člověk se může ze dne na den ocitnout ve složité životní situaci, kdy určitě ocení podanou pomocnou ruku.

Děkujeme za zajímavě strávené dopoledne!

Mgr. Petra Kalousková, ředitelka školy

  • Pečovatelská služba ELIM Ostrava, poskytuje kvalitní sociální služby občanům města Ostravy již od roku 1999. Nabízí podporu v péči o vlastní osobu a domácnost seniorům a lidem se sníženou soběstačností. Umožňuje jim tak žít běžným způsobem ve společnosti i přes jejich nepříznivou životní situaci.
  • Posláním poradny ELPIS Ostrava, odborného sociálního poradenství Slezské diakonie je poskytnutí podpory a individuálního provázení obětem násilí, týrání a zneužívání. Usiluje o to, aby prostřednictvím odborného sociálního poradenství uživatelé mohli rozpoznat vlastní situaci, nacházet a realizovat řešení situace, přijmout zodpovědnost za vlastní život a začlenit se zpět do společnosti.
  • OBČANSKÁ PORADNA Ostrava, odborné sociální poradenství Slezské diakonie, která je členem Asociace občanských poraden, poskytuje rady, informace a pomoc všem lidem, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci, nebo jim taková situace hrozí, neznají svá práva a povinnosti, dostupné služby nebo nejsou schopni vyjádřit své potřeby a hájit své oprávněné zájmy. Je nezávislým místem bezplatné, důvěrné a nestranné pomoci. Prostřednictvím Asociace občanských poraden upozorňuje příslušné státní a místní orgány na nedostatky legislativy a na neřešené problémy občanů ve snaze ovlivnit vývoj politiky a sociálních služeb.

http://www.slezskadiakonie.cz/sluzby