Čtenářský maraton 2017 – pozvánka

Milí přátelé dobrého čtení,

na podporu čtenářské gramotnosti vyhlašujeme v rámci projektu podpořeného Magistrátem města Ostravy Čtenářský maraton pro žáky 4. – 9. ročníku. Motto letošního ročníku „Tuhle knihu si musíte přečíst…“ Vám umožňuje přestavit Vaši nejoblíbenější dobrodružnou, humoristickou, pohádkovou či jinou knihu. Ve školní klubovně Lukin budeme 24. 5. 2017 od 12.00 opět po několik hodin předčítat z našich nejoblíbenějších knih.

Jak se zúčastnit? Každý maratonec si připraví pětiminutovou ukázku ze své oblíbené knihy (minutové představení knihy + čtyři minuty čtení). Maraton „uběhneme“ štafetovým způsobem. Přihlášku si můžete vyzvednout na vrátnici školy, nebo u paní učitelky Lenky Jeřábkové a vyplněnou vhodit do schránky důvěry, nebo zaslat e-mailem na adresu lenka.jerabkova@zslukasove.cz (prosím uvést jméno a příjmení čtenáře, třídu, název knihy, ze které budete předčítat, a jejího autora). Maraton je „otevřený“ široké veřejnosti. Srdečně zveme jako aktivní účastníky nebo jen posluchače i rodiče, prarodiče, kamarády a ostatní přátele školy.

Termín uzavření přihlášek je středa 17. 5. 2017 ve 14.00 hodin.

Každý účastník, který zvládne „svůj úsek“, obdrží slosovací lístek do tomboly.

Podrobnosti o akci (organizace, časové rozvržení) obdržíte na informační schůzce v pátek 19. 5. 2017 o velké přestávce v Lukinovi.

Těšíme se na všechny úžasné knihy (které třeba koupíme i do školní knihovny) a jejich čtenáře.

Za vyučující českého jazyka Mgr. Lenka Jeřábková