Projekt Obědy do škol

Vážení rodiče,

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlásilo dne 31. 3. 2017 Výzvu číslo 30_17_007 k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Potravinové a materiální pomoci (dále jen OP PMP) – Potravinová deprivace dětí ve vážné sociální nouzi. Oprávněnými partnery s finančním příspěvkem jsou v této výzvě mateřské a základní školy a víceletá gymnázia. Jedná se o projekt „Obědy do škol“, který bude realizován ve školním roce 2017/2018.

Aby se škola mohla do tohoto projektu zapojit, je nutné do 11. 4. 2017 odevzdat kvalifikovaný odhad počtu žáků, kteří se chtějí do projektu zařadit. V rámci projektu “Obědy do škol” bude dětem hrazeno stravné v zařízeních školního stravování v plné výši.

Cílovou skupinou této výzvy jsou děti/žáci ze sociálně slabých rodin ve věku 3 – 15 let navštěvující školu (základní nebo mateřskou školu či víceleté gymnázium), které se jako společně posuzované osoby z hlediska nároku na příspěvek na živobytí nacházely v hmotné nouzi v rozhodném období 3 kalendářních měsíců (ve všech po sobě jdoucích měsících) před podáním projektové žádosti. Rozhodné období je 1. 2. 2017 až 30. 4. 2017.

Pro kvalifikovaný odhad nepotřebujeme od Vás zatím žádná potvrzení. Poté, co budeme do projektu zařazeni, dodáte veškerá potvrzení za rozhodné období, či období, které bude určeno v podmínkách projektu.

Pokud máte zájem o zařazení do tohoto projektu, vyplňte prosím návratku a Vaše dítě ji odevzdá v pondělí 10. 4. 2017 třídnímu učiteli. Jelikož 11. 4. 2017 budeme odesílat podklady, nebudou do projektu zahrnuty děti, které odevzdají návratky po termínu.

V případě, že zájem o zařazení do projektu nemáte, není potřeba třídnímu učiteli návratku odevzdávat.

Podrobné informace o této výzvě naleznete na webu Ministerstva práce a sociálních věcí.

Děkujeme za spolupráci

Mgr. Petra Kalousková, ředitelka školy

Návratka: Projekt Obědy do škol