Starobělský okruh

Dne 12. 9. 2015 jsme se zúčastnili s turistickým kroužkem první z mnoha turistických výprav, které nás v tomto školním roce čekají – výpravy kolem Staré Bělé. Počátkem naší výpravy je tradičně konečná tramvajová zastávka v Ostravě – Zábřehu. Postupně vždy míjíme restauraci Koliba, kamennou kapličku s pramenem vyvěrajícím ze skály, bytelný dřevěný most, abychom se po hodině a půl vynořili v centru Staré Bělé.

Poté opět zamíříme přes louky a pole k lesu a po dalších dvou hodinách vyjdeme v Ostravě – Proskovicích u restaurace Florian. Obvykle máme naplánováno menší občerstvení po náročné túře právě tam, ale ne vždy nám to vyjde… Tak jako letos! Odmítli nás vpustit dovnitř s tím, že připravují náročné menu pro 2 svatby. Jejich jednání nás natolik odradilo, že jsme se přesunuli o dvě zastávky autobusem níže – do hospody U Matěje, kde jsme v příjemné společnosti strávili asi hodinu a pak se přes pole a louky vydali do Ostravy – Výškovic a Ostravy – Zábřehu, kam jsme dorazili něco po páté hodině odpolední. Poblíž kina Luna jsme naši túru ukončili a rozešli se domů.

Výpravy se zúčastnili Terezka Slováková a Petr Gondek z 6. A i jeho rodiče a Tomáš Janoš, Jakub Kyncl a Tomáš Petr z 9. B.

Další výpravy jsou v plánu 10. října 2015 a 17. října 2015, informace u pana učitele Fešárka.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.