Třídní výlet 4.A a 5.A na Ostravici

Aktuality

Ve středu 17. 6. 2015 vyrazily naše dvě třídy na školní výlet. Sraz jsme měli u školy, odkud jsme se přesunuli na tramvajovou zastávku a tramvají číslo 10 jsme dosáhli prvního postupného cíle: nádraží Ostrava – Střed.

Odtud jsme se dvěma vlaky s přestupem ve Frýdlantu nad Ostravicí přesunuli až do Ostravice. Jízda z Ostravy do Frýdlantu byla vcelku pohodová, horší to už bylo z Frýdlantu do Ostravice, kdy se do přistaveného vláčku nahrnulo snad 500 dětí. Je ale zajímavé, že po vystoupení na Ostravici se celý ten chumel dětí rozplynul a za chvíli jsme už na nádraží stáli sami. Co se, bohužel, nerozplynulo, byla těžká mračna nad našimi hlavami. Co chvíli jsme vzhlíželi s obavami v očích k obloze, ale počasí se nad námi smilovalo. Kromě několika kapek dopoledne a několika odpoledne nám podnebí nepřipravilo těžké chvíle, takže program, tak, jak jsme ho měli naplánovaný, mohl proběhnout beze změn. Bylo daleko lepší trávit den venku než zavření v nějaké hospodě (i když to byla Dřevjanka U Zbuja). Pojedli jsme zde, došlo i na plánované opékání buřtů nad otevřeným ohněm a pak jsme se vydali do Malenovic na autobus, který nás unavené, vyčerpané, ale šťastné přivezl až na vlakové nádraží ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Odtud už nás čekala jen cesta do Ostravy. Ke škole jsme se dostali krátce před šestou hodinou večerní a rozešli se domů.

Lenka Opočenská a Mgr. Dan Fešárek

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.