Spolu trénujeme, závodíme, překonáváme překážky – sportovní projekt

Aktuality, Projekty, Sport

V pondělí 16. 6. 2014 proběhlo na naší škole finále sportovního projektu s názvem „Spolu trénujeme, závodíme, překonáváme překážky“. Soutěže se zúčastnili žáci ze ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a ZŠ Klegova 27. V průběhu celého pololetí plnily děti v rámci hodin tělesné výchovy jednotlivé soutěžní disciplíny, jejichž výsledky vyučující zaznamenávali a poté vyhodnotili nejlepší sportovce. Ti pak změřili své síly ve velkém finále.

Jelikož se v názvu projektu objevuje slovo „spolu“, proběhlo i celé finálové klání v tomto duchu. „Spolu“ soutěžili v družstvu žáci napříč všemi ročníky a také společně žáci z obou zmiňovaných škol. Prvňáčci se pak utkali ve vzájemném souboji dvou týmů.

Soutěžilo se v šesti disciplínách. Skok do dálky, sprint, dribling, střelba na koš, přeskoky přes švihadlo a závěrečná štafeta. Všichni finalisté předvedli perfektní výkony s vyrovnanými výsledky. O vítězi rozhodovaly tedy doslova milimetry a desetiny vteřin. Avšak chválit můžeme nejen výkony sportovní. Zúčastnění předvedli také, že jsou sportovci se vším všudy, a soutěžili v rámci fair play a se stoprocentním sportovním chováním.

Všichni si tedy zasloužili odměnu v podobě pěkných cen, které byly pro soutěžící připraveny. Vítězové obdrželi také nezbytné poháry, diplomy i medaile.

Na prvním místě se umístily týmy, ve kterých z řad žáků ZŠ MUDr. E. Lukášové soutěžili tito finalisté: Jan Červenka, Veronika Vojcíková, Jakub Kyncl, Veronika Kokešová; za první ročníky pak Eliška Čimburová, Vojtěch Kožušník a Vilém Dvořák. Druhé místo obsadil tým, ve kterém bojovali ze ZŠ Lukášové Kateřina Selecká, Tomáš Gottwald, Petra Hoangová, Petr Mančík; z prvních ročníků Simona Šulcová, Vojtěch Piterka, Adéla Cábová. Třetí místo patřilo týmu, jehož členy byli Eliška Plevová, Tomáš Siuda, Kristýna Vronková a Patrik Hrbáč. Vítězům blahopřejeme a všem zúčastněným děkujeme za sportovní nasazení i skvělé výkony!

Projekt byl spolufinancován dotací statutárního města Ostrava, jehož zástupci rovněž podpořili akci svou účastí.

Celý projekt organizačně připravili: Mgr. Dita Nitschmannová, Mgr. Roman Olša.

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.