Literárně-dramatické vystoupení

Aktuality, Projekty

Ve středu 30. dubna 2014 proběhla další ukázka práce školních zájmových kroužků v rámci projektu „Generace ruku v ruce“, tentokrát z oblasti literárně-dramatické. Paní učitelka Lucie Podkulová připravila pro všechny hosty příjemné, pohodové odpoledne.

Ve školní klubovně LUKIN předvedly členky kroužku dramatizaci Erbenovy balady Vodník, recitaci veršů pak střídaly zajímavě ztvárněné Ezopovy bajky. Veselé improvizační cvičení všechny přítomné přesvědčilo, že v kroužku se děvčata dobře baví a zároveň se nenásilně učí, jak vystupovat před publikem. Všemu, co vypadalo jednoduše a přirozeně, předcházely hodiny příprav – ať už se to týká samotného uměleckého projevu a sestavení programu, nebo vytvoření kulis, kostýmů apod. V závěrečném předvedení divadelní hry „Dívčí válka“ nechyběly vtipné a trefné postřehy ze současnosti, které ocenili diváci velkým potleskem.

Hosté tak mohli prožít příjemné odpoledne doplněné i vjemy čichovými a chuťovými. O ty se postarala paní učitelka Střalková s děvčaty, která upekla pro hosty v hodině pracovních činností voňavé moučníky.

Mgr. Petra Kalousková

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Video, které zpracoval pan Miloš Machač, si můžete přehrát TADY