10 perel Paříže a Anglie – vzdělávací zájezd

V neděli 8. září 2013 v dopoledních hodinách jsme vyjeli na dobrodružný poznávací zájezd do Paříže a Anglie. Cesta autobusem byla dlouhá, ale protože jsme šikovní, zvládli jsme ji ve zdraví. Společnost nám dělali žáci z vesničky Višňava, nedaleko Žiliny.

Paříž nás uvítala pošmourným počasím, ale výhled z Eiffelovy věže byl krásný. Louvre, Notre Dame, Mouline Rouge a zámek Versaille byly další z památek, které jsme navštívili. Přejezd do Anglie byl poklidný, historické městečko Canterbury na nás zapůsobilo typickou anglickou atmosférou. Při prohlídce hradu Hever Castle jsme se seznámili se životem panovníka Jindřicha VIII. Spoustu legrace jsme si užili při překonávání vodního i přírodního bludiště.

A je to tady! Příjezd na „meeting point“ a netrpělivé očekávání v očích dětí. Kdo pro ně přijede? Jaká bude jejich hostitelská rodina? Ranní úsměvy mi tyto otázky zodpověděly. I strach z jazykové bariéry byl pryč. Náročná prohlídka centra Londýna – London Eye, Big Ben, Buckingham Palace, věznice Tower, Tower Bridge, přírodovědecké museum. Všichni se těšili na návštěvu muzea voskových figurín Madame Tussaud´s. Bylo neuvěřitelné vidět například Angelinu Jolie, Beyonce, Bolta nebo Davida Beckhama skoro jako živé. Fotoaparáty „cvakaly“ na plné obrátky. V neposlední řadě tohoto muzea byla projížďka v taxíku historií Londýna. Dalším zajímavým místem byl Legoland. Tento zábavný park se skládá z mnoha kostek lega, a je zde spousta atrakcí pro velké i malé. Nejzajímavější jsou vodní atrakce, při kterých si užijete bohatou vodní nadílku.

Týden utekl jako voda a my jsme jeli zpátky domů. Unavení, s dobrou náladou.

Mgr. Blanka Kožušníková

A jak proběhl zájezd z pohledu účastníků – žáků?

  • 1.den: dlouhá cesta autobusem
  • 2.den: Eifellova věž, Museum Louvre, Notre dame, ubytování v hotelu F1
  • 3.den: Versailles – zahrady, Sacre Coeur – velká bazilika, ulice Moulin Rouge
  • 4.den: jízda Eurotunelem do Anglie, příjezd do Londýna, Hever Castle – Tudorovci, Canterburry, ubytování do anglických rodin
  • 5.den: Big Ben, Parlament Westminster, Buckingham Palace, Natural History Museum, Museum Madame Tussaud’s
  • 6.den: Legoland, škola Windsor & Eaton, nákupy
  • 7.den: Tower bridge, projížďka po řece Temži k London Eye, nakupování na Oxford street, cesta domů

Zájezd se nám moc líbil. Poznali jsme jinou kulturu, nové přátele, procvičili jsme si AJ a závěrem bychom chtěly poděkovat (žákyně 9.A) paní učitelce Kožušníkové za uskutečnění tohoto zájezdu!

Zapsala Barbora Vašíčková, třída 9.A

Na fotografie ze zájezdu se můžete podívat TADY.