Apple iPad na Lukášce

V týdnu od 8. října 2012 měli žáci naší školy ojedinělou možnost vyzkoušet si práci s tabletem Apple iPad. Žáci 1. – 4. ročníku si tento moderní tablet vyzkoušeli ve svých kmenových třídách, žáci 5. – 9. ročníku pracovali s tabletem v učebně informatiky, kde mohli využít i dočasně zřízeného přístupu k internetu prostřednictvím WiFi. Většina žáků viděla tento tablet poprvé v životě, přesto jej za malou chvíli dokázali skvěle ovládat.

Kromě základního programového vybavení a funkcí tabletu (internetový prohlížeč, fotoaparát, videokamera) si žáci prošli také mnoho již nainstalovaných výukových programů. Mezi nejoblíbenější patřila například hra na různé hudební nástroje (klavíry, keyboardy, elektrické kytary, bicí soupravy), prohlížení hvězdné oblohy, vyhledávání na mapách, prostorová molekula DNA, model lidského srdce a buňky nebo procvičování anglické slovní zásoby. Mnoho žáků si na tabletu vyzkoušelo i malování nebo poslech anglických pohádek. Opomenuty samozřejmě nezůstaly ani hry. V rámci jedné vyučovací hodiny si tak každý mohl zopakovat to, co ho baví, nebo se naučit něco nového.

Tablety Apple iPad se velmi líbily nejen žákům, skvělé možnosti této moderní technologie ocenili také pedagogové. Škola se bude v dalším období snažit o nákup vlastních tabletů např. prostřednictvím grantů a dotací.

Za zapůjčení sady tabletů Apple iPad děkujeme firmě AutoCont CZ a. s.

Více informací o tabletech Apple iPad najdete TADY.

Mgr. Václav Vávra

Fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Náhled fotografií: