Čtenářský maraton 2012 – pozvánka

Vážení kolegové, milí žáci, přátelé knih, příznivci literatury,

srdečně vás zveme na 1. ročník Čtenářského maratonu, který se uskuteční dne 6. června 2012 v prostorách ZŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce, ul. Klegova 29. 

Rádi bychom touto společnou akcí navázali na náš loňský nultý ročník, který se setkal se značným zájmem nejen ze strany našich žáků, od těch nejmladších až po deváťáky, ale také ze strany vyučujících a správních zaměstnanců naší školy! Překvapeni byli jak organizátoři maratonu, tak i mnozí učitelé, kteří své žáčky předčítající poutavé úryvky z knih téměř nepoznávali!

I letošní 1. ročník Čtenářského maratonu je určen všem, kteří rádi čtou, kteří dokáží v knize nalézt nejen ponaučení, moudro, potěchu a zábavu, ale i dobrodružství.

A je to právě ono dobrodružství, na které se v letošním roce v rámci našeho čtení chceme zaměřit.

Máte-li chuť tuto akci podpořit, a rozšířit tak řady „maratonců“, jste srdečně vítáni!

Podmínky účasti: 

  • maratonu se může zúčastnit kterýkoli žák, učitel, zaměstnanec školy
  • zájemce vyplní přihlášku ZDE
  • přihlášku odešle nejpozději do 24. května 2012
  • k hlasitému předčítání před publikem, v libovolném jazyce či nářečí, si každý z účastníků připraví 1-2 minutový úryvek z knihy s dobrodružnou tematikou
  • ve stanovený den a čas se dostaví ke startu

Maraton bude slavnostně odstartován v 8.30 hodin. Jednotlivé výkony zhodnotí a ve finále i ocení odborná porota, v jejímž čele letos zasedne literární kritik a teoretik Mgr. Pavel Hruška.

Malým občerstvením pro běžce bude také poznávací soutěž zaměřená na rozpoznávání cizích jazyků a našich nářečí, stejně tak malá sladká…  ale to už se nechte překvapit!

Mgr. Jana Veselá