Nová výzdoba školní klubovny Lukin

Aktuality

Novou výzdobu školní klubovny Lukin pro naši školu zpracoval a v průběhu tří dnů v září i realizoval Bc. Martin Doleček, student Masarykovy univerzity v Brně. Přečtěte si, co nám o svém návrhu sám řekl:

“Pro šedou barvu stěny, na níž je nainstalována interaktivní tabule SmartBoard a TV s DVD, jsem se rozhodl z několika důvodů: vzhledem k tomu, že tabule je bílá, vytváří šedá zeď dobré kontrastní pozadí. Navíc šedá barva podtrhuje technické zaměření této stěny.

Stěnu s okny jsem zvýraznil zapojením barevných obdélníkových pásů, které představují jak klávesy klavíru a pestrobarevnost hudebních melodií, tak symbolizují i pohyb a školu jako místo k životu. Prostor na konci této stěny obsahuje také logo školy.

Poslední stěna s novou výzdobou souvisí s prostorem k volnějšímu pohybu, představivosti a fantazii (bez židlí, s kobercem, relaxačními polštáři). Nachází se zde tvary volně v prostoru, hlavním tvarem je kostka jako symbol hry (hračky). Motiv je dále doplněn siluetami dětských postav zachycující různé činnosti. Jednou z postav je i chlapec – čtenář, který reprezentuje blízkou školní knihovnu…”

V galerii se můžete podívat na původní grafické návrhy, na průběh celé nové výzdoby i na hotovou novou školní klubovnu Lukin.

Mgr. Václav Vávra

Velké fotografie si můžete prohlédnout TADY.

Náhled fotografií: